1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Pytanie na temat chemioterapii |
Marcin J
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5305
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-06-28, 14:00 Temat: Pytanie na temat chemioterapii |
Nam dietetyk np. odradzil wedzone ryby, ktore podobna moga zbierac w sobie metale ciezkie.
Nie wiem ale zdaje sie ze wizyta u dietetyka nie zaszkodzi, oczywiscie przestrzeganie jakiejs scislej diety to tez nie jest wskazane podczas choroby, ale mysle ze glownie w kierunku wzmocnienia powinna byc konsultacja.
Co do kreatyniny, to nam w sklepie sportowym sprzedawca nie majac Omegi 3 zalecil zestaw witamin oraz tabletki na bazie kreatyniny dla sportowcow zajmujacych sie kulturystka, niby mega wzmacniajace, natomiast przed podaniem chemi wlasnie bada sie kreatynine z obawy o uszkodzenie nerek, nam wyszla na granicy... natomiast po odstawieniu tych tabletek nigdy wiecej nie bylo z tym problemow.
Nie wszystko jest wskazane w tej terapi.
Pozdrawiam i zycze powodzenia w walce z ta okropna choroba. |
Marcin J
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-06-27, 10:10 Temat: Pytanie na temat chemioterapii |
Mozna podawac leki wzmacniajace.
Natomiast nalezy uwazac na kreatynine gdyz zbyt wysoki poziom spowoduje odmowe podania chemi.
Najlepiej skontaktowac sie z dietetykiem on ustali suplementy diety w czasie chemioterapi.
Pozdrawiam mocno |
Marcin J
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-06-06, 08:57 Temat: Pytanie na temat chemioterapii |
Jerzy,
Ja ze swojej strony powiem ze nie kazdy ma szanse zakwalifikowania sie do badan klinicznych (jak to ujeles eksperymentu), sa to rozne stany badania nowych lekow, niektore naprawde skutkuja a i skutki uboczne sa mniejsze w porownaniu z chemioterapia tradycyjna.
Gdyby nam zaproponowano udzial w takim badaniu przekonal bym do tego SP.Tescia.
Sama chemioterapia w tym przypadku jest terapia paliatywna, nie ma na celu wyleczenia.
Nie wiem czy mozna kilkakrotnie stosowac radioterapie, ale wiem ze radykalne leczenie nieoperacyjne sklada sie z chemioterapi i radioterapi jednoczesnie.
Poczytaj w internecie i przemyslcie sprawe raz jeszcze, kozystajcie z kazdej okazji.
Sprawdz tez mozliwosc urzycia Nanoknife lub Cyberknife, guz jest niewielki byc moze uda sie zastosowac jedna z tych metod, w szczegolnosci ze nie ma przerzutow.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|